maanantai 9. tammikuuta 2017

Vuosi 2016

Tänä vuonna ehdittiinkin tehdä yllättävän paljon kaikkea, vaikka aluksi näytti siltä että mennään ihan rauhassa. :) Aika pitkälti kaikki allaoleva on nyt Kertun kautta nähtynä, Mini tuntuu viihtyvän yhä enemmän ja enemmän Lohjalla. Se oli toukokuusta heinäkuuhun siellä ja nyt koko loppuvuoden. Mikäs siinä jos kaikki ovat tyytyväisiä tilanteeseen, Kerttu tosin kaipaisi ajoittain seuraa. Onneksi se on edelleen hyvin sosiaalinen joten ollaan voitu vierailla koirallisilla ystävillä pitkin vuotta.

Näyttelykäyntejä kertyi 7, joista yksi oli epävirallinen pentunäyttely. Laatuarvostelut vaihtelivat erkkarin H:n (koira pohjavillalla) ja kv-näyttelyiden ERI:n välillä. Erkkaria lukuunottamatta Kerttu myös sijoittui jokaisessa luokassaan, sekä se oli mukana kolmessa ROP-kasvattajaryhmässä (Jyväskylä x2 + Karjaa). :) Seuraavan kerran näyttäydytään kehissä todennäköisesti vasta kesäkuussa 2017. Kerttu sai myös kovasti kehuja lainahandlereilta! 

Keinoluolilla käväistiin neljästi. Kaksi näistä oli treenikertoja ja kaksi koetta. Ihan kaipaamani ei saatu kasaan, vaan molemmilla kerroilla pisteet jäivät C-tulokseen.  Tässä yhteydessä on pakko onnitella Kertun kolmea sisarusta, jotka nappasivat muutamalla koekäynnillä putkivalion tittelit. <3 Ensi vuoden tavoite onkin saada Kertusta neljäs putkivalio tähän supersisarusparveen. 
Minikin pääsi kerran treeneihin mukaan, mutta sen kohdalla päädyttiin samaan kuin 7 vuotta sitten. Se on maailman paras seurafifi. :)

Luonnometsästystäkin päästiin katsomaan ja kokeilemaan. Kerttu kävi kahdesti, toisesta paikasta mäyrä saaliiksi ja toisessakin se pysyi hienosti alla. Minä vietin aikaa hieman enemmän pesillä, ilman koiraa. Pn ollut antoisaa seurata monen rotuisen ja ikäisen koiran (parson, saku, patterdale, kk kettari) työskentelyä eri riistoilla ja paikoissa. :) Seurakin on ollut mainiota! Ensi kaudella tätä paljon lisää, koira ainakin tuntuu tykkäävän hommasta! 

Vesiriistatreeneissä Keke kävi kasvattajan kanssa ja jos oma aika olisi riittänyt, oltaisiin startattu vielä syksyllä kokeissakin. Keväällä sitten päivystetään koepaikkaa. Verijälkeä tehtiin pari kertaa, eikä koira siinäkään alkuhämmennyksien jälkeen aiheuttanut yllätyksiä. Mejäkokeisiin me ei kuitenkaan näillä näkymin tähdätä, ne vievät valitettavan paljon aikaa. 

Loppuvuoden yllätysharrastus oli toko. Kertun kanssa oli kivaa alkeiskurssilla, mutta en tiedä tuleeko siitä meille kuitenkaan lajia. Ensi keväänä on jo vähän viritelty nimittäin suunnitelmia agilityn saralle ja ihan joka lajia me ei kuitenkaan ehditä ja jakseta harrastaa.

Koiraharrastuksien ulkopuolella ehdittiin muuttaa Kotkasta Lohjan kautta Helsinkiin, lentää Müncheniin ja minä harrastin matkailua sen minkä kerkisin. :) Vuoden aikana tuli nähtyä kuusi maata ja kymmeniä kaupunkeja, kaiken kaikkiaan reissuviikkoja kertyi 6. Vuoden viimeiseltä reissulta tuotiin Italiasta pari koiraakin mukanamme Kertun kasvattajalle. Kiitos koiranhoitajille, olette korvaamattomia!

Pentu-uutisiakin piti olla kerrottavana kovasti odotetun, uuden perheenjäsenen muodossa, mutta valitettavasti kohtalo puuttui peliin viime metreillä. :( <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti