maanantai 5. elokuuta 2019

VERI-koe 3.8.2019 Ristiina

Vietimme mukavan viikonlopun saksanmetsästysterriereiden perinteisellä kesäleirillä. Darralta puuttuu edelleen hammastodistus joten se ei osallistunut näyttelyyn. Lauantain puuhaksi keksin siis vesiriistakokeen Kertun kanssa. Me ollaan viimeiset 2 vuotta uitu pelkästään liinan päässä, koska kaikki mun tiedossa olevat uimapaikat on lähellä pesiä. Tämä kostautuikin sitten kokeessa.

Kerttu meni tyhjään veteen ihan ok, mutta jäi pyörimään alle 10m päähän rannasta. Se toi taas kaisloja rannalle eikä kuunnellut yhtään mitään mitä sille vihjailin. Ei se edes meinannut antaa kiinni vedestä. :D Osiosta kaksi pistettä, eli jo siinä kohtaa nollattiin koko koe.

Linnun haku vedestä onnistui taas varmaan tyyliin. Se pysyi käskyn alla laukauksen ajan ja lähti hyvin hakemaan aallokosta lintua. Toi suoraan rannalle johon käskystä jätti linnun. 6 pistettä osiosta.

Jäljestys suoritettiin liinassa. Juuri ennen meidän vuoroa sade kasteli maan ja mehevöitti hajun niin että Kekkuli suunnisti vakaasti kuin höyryjuna kohti lintua. Merkkasi sen haistellen ja kuuden pisteen arvoisesti.

Pisteitä siis 14, joka olisi riittänyt kolmospalkintoon mikäli kaikki osa-alueet olisivat olleet hyväksyttyjä. Täytyy miettiä jatkoa lajin parissa, sillä mun lintukammoni tuo tähän vähän liikaa haasteellisuuskertoimia. :D

Kuvia ei ole koska keli oli ällö. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti