torstai 25. maaliskuuta 2021

Jahtikausi tuli päätökseen

Metsästyskausi on saatu päätökseen ja metsän eläimille on annettu meidän osaltamme pesimärauha. Nyt odotellaan loppujenkin lumien ja jäiden sulamista, jotta voimme aloittaa uinti- ja jäljestyskauden. Pyörät on jo kaivettu autotallista esille ja kohta siirrytään liikuttamaan koiria niiden voimin. :) Kerttu on jo vanha konkari, Morkkis kulkee ihan ok kunnes tulee kauriita vastaan ;) ja nuoriso pääsee tänä keväänä ensimmäistä kertaa kokeilemaan miten liikunta maistuu pyörän vierellä. 

Kirpun kanssa on tarkoitus aloitella myös vesiriistatreenejä. Pakkasessa on useampi tavi ja uiminen ainakin suihkun alla tuntuu maistuvan. :D Siitä on ylipäätään kehittynyt kovin samanlainen kuin äitistään. Sauna on ykkösmesta ja edelleen pystyy pitämään pihalla aika huoletta vapaana. Ja kuinka kiltti se onkaan! En tiedä onko se varsinaisesti kokenut mitään negatiivista koko elämänsä aikana. :D Se on hyvin tyytyväinen asemaansa lauman pohjimmaisena. Jopa par'aikaa käynnissä oleva juoksuaika (kaikilla kolmella samaan aikaan..) on mennyt huomattavan kivuttomasti. 

Toki sähikäisAllin jäljiltä on aika haastava yrittää motivoida tuollaista rauhallista kaveria. Kirppu ei tee mitään etukäteen, vaan odottelee istuen tai maaten että mitäs seuraavaksi tapahtuu. Samassa ajassa Alli on juossut kolmesti talon ympäri ja heittänyt kaikki temput mitä osaa..  


Alli ei oikein täyttänyt meidän toiveitamme metsästyskoirana. Se aloitti uransa hyvin, mutta aika äkkiä kävi selväksi, että arkielämässäkin vaivaava keskittymiskyvyn puute vaikuttaa myös riistalla. Se ei oikein kestä epäonnistumisia tai jaksa ratkoa tehtäviä, vaan vaihtaa mieluummin pinnalla juoksuun. Tästä syystä Alli muuttaa jossain vaiheessa vuotta uuteen kotiin ja jahtailemaan vähän helpompiin paikkoihin. Muuton esteenä on mun haluttomuus luopua siitä, tykkään Tälliäisestä niin kamalan kovin.. :)


Kerttu taasen jatkaa tasaisen varmaa työskentelyä. Mäyriä sillä on nyt 89, ja olen sanonut että sadan jälkeen jää eläkkeelle. Jos koiralta kysytään, se ei todellakaan ole jäämässä pois metsästysreissuilta! Kyllä siitä näki tälläkin kaudella pinnan kiristymisen kun muut autosta pääsivät hommiin ja yksi joutuu tyytymään hihnalenkkeihin. Minkäs sille mahtaa että luvan kanssa haukkuminen on parasta tässä maailmassa. :)


Morkkis on kehittynyt kauden aikana todella suoritusvarmaksi koiraksi. Sen ominaisuuksista on ollut erittäin paljon hyötyä mm. kalliopesissä. Mäyrälle sitä ei arvaa laskea enää, joten jokainen luolasto pitää valita tarkkaan. Mukavaa on myös se, että se tekee selkeästi ihmiselle töitä, eikä työskentele omaksi ilokseen kuten joku valkoinen kaverinsa. Kiva koira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti