1. pentue

AUSTRIAN ALPS (3+0)
s. 19.5.2019
Chief Curby Anything Goes - Tammenkolon Greta

Pentue on metsästyskäyttöön suunniteltu.
This litter is planned for hunting purposes.

Pentue on geneettisesti terve SCA/LOA/PLL/HUU/JBD/DM
Litter is genetically clear from SCA/LOA/PLL/HUU/JBD/DM

Ingstagramissa hashtag #kerttucurby ja blogissa #KerttuCurby 

valkoinen-musta
BAER: +/+
kivekset ok
sijoituksessa / co-owned, lives near Turku 

tricolor
BAER: +/+
kivekset ok
Asuu Ahvenanmaalla / Lives in Åland 

tricolor
BAER: +/+
kivekset ok
sijoituksessa / co-owned, lives near Turku


Pentueessa oli myös kaksi urospentua, jotka kuolivat 5vrk:n ikäisinäWe are planning our first PRT litter in spring 2019 for Tammenkolon Greta. She is double workingchampion (artificial & natural den) and hunting dog, spesialized for badgers. Kerttu's pros are small size (height 33cm / chest 42cms) and persistent & very friendly character. She loves to swim. She come along with other dogs and loves children. Very easy travel companion and strong nerves. She is fully health checked with clear eyes, heart and patellas. She is hip, back and elbow checked. All DNA-tests are clear and she has also MyDogDNA-pass.

The male I chose for her is Austrian bred hunting dog Chief Curby Anything Goes. He is 37cm high, but spannable. Curby's sire is Foxwarren Tucker and dam Candy v. Valentino Rossi, which pedigree goes to old Central European lines. He has working certificate from Hungary. Curby has very friendly and playful character and he loves water and swimming. He has also excellent from dog shows.

Yhdistelmä emä, Tammenkolon Greta, on kolmivuotias tupla-käyttövalio. Se teki kaksi ensimmäistä keinoluolakoettaan heti 15kk vanhana yhden parin minuutin harjoituskerran jälkeen, ja kokeissa pellittömän ketun iskut yllättivät sen. Hieman alle 2-vuotiaana se kokeili onneaan uudestaan ja ikä olikin tehnyt tehtävänsä. Kolme koetta täysin pistein yhteisajassa 8min (2min, 1min, 5min). Käytännön metsästyksen Kerttu aloitti kaksivuotiskaudellaan. Ensimmäinen mäyrä sille saatiin 1,5 vuotiaana riihen alta. Kausi 2017-2018 alkoi loukkaantumisen vuoksi vasta joulukuussa, jonka jälkeen siitä tulikin nopeasti luottopeli kaikilla pienpedoilla. 2,5 kuukauden aikana sille saatiin reilu 40 eläintä, joista puolet mäyriä ja puolet supikoiria. Loppukaudesta myös yksi kettu karkoituksella erittäin haastavasta kantokasasta. Kerttu on tiivisti haukkuva ja kaivaa tulpat auki. Ensimmäisellä kaudella sillä oli ajoittain raadonpalvontaa, mutta kokemuksen karttuessa tämä on jäänyt pois. Kauden 2018-2019 aikana se on säilyttänyt hyvät otteensa riistalla. Joulukuussa Kerttu teki käytännön metsästyskokeet, molemmat mäyrällä ja valioitui näin ollen Suomen Käyttövalioksi myös metsästyksen puolelta.

Kerttu on laajasti terveystutkittu. Sen silmät, polvet, sydän sekä lonkat ovat priimaa. Oikeassa kyynärässä on pikkuriikkinen nivelrikko ja selässä LTV4, mutta kumpaakaan se ei ole oirellut hetkeäkään. Geenitestien puolesta Kerttu on terve LOA, SCA, PLL, CAHY sekä pentuiän aivosairaudesta (JE). Kerttu on B/B-ruskea ja D/D-musta, joten se ei voi saada diluutiopentuja (harmaa- tai ruskeapigmenttisiä). Se on ollut terve kuin pukki koko elämänsä, lukuunottamatta elokuussa 2017 sattunuttta bakteeriperäistä, väliaikaista hermohalvausta. Kerttu toipui siitä erittäin nopeasti, eikä sairastuminen jättänyt siihen mitään jälkiä.

Luonteeltaan Kerttu on aivan mahtava! Se on kotonaan missä tahansa. Se tekee erittäin mielellään töitä ihmisen kanssa ja on nopea oppimaan. Se ei aloita tappeluita ja tulee hyvin toimeen erilaisissa laumoissakin. Se on helppo kaveri julkisissa kulkuvälineissä (lentokone, juna, linja-auto, taksi, laiva, vene). Ihmisiä Kerttu rakastaa! Se on usein mukana minulla töissä ja muutaman kerran erilaisissa yleisötapahtumissakin. Mikäli mitään jännittävää ei tapahdu se heittäytyy kyljelleen nukkumaan.

Kertun kanssa on harrastettu höntsäilymielessä agilityä, tokoa ja rallytokoa. Vesipetona se viihtyy vedessä aina kuin mahdollista. Se on kyltymätön noutaja ja ottaa myös linnut suuhunsa.Yhdistelmän isä Chief Curby Anything Goes on kolmevuotias Foxwarren-sukuinen uros. Sen isä on working jackrussell-rekisterissä oleva Foxwarren Tucker ja emä vahvasti keskieurooppalaista sukua edustava Candy von Valentino Rossi. Curbylla on yksi pentue Tsekissä ja siellä jälkeläisiä on jo pikkuhiljaa sytytelty riistalle hyvin tuloksin.

Curbylla on MyDogDNA-passi ja terve kaikilta tutkituilta osin (LOA, SCA, PLL, CAHY, JE). Luuston osalta se on A/A lonkkainen sekä 0/0 kyynärät. Selkää siltä ei ole kuvattu sillä muualla maailmassa ei niitä juuri tutkita miltään rodulta. Curbyn silmät ja polvet on tarkastettu terveeksi. Lisäksi se on kuulotestattu molemmin puolin kuulevaksi.

Curby on vahvahermoinen, ystävällinen ja tarvittaessa hyvinkin tomera. Metsästystilanteissa se toimii yhteistyössä ihmisen kanssa. Se on sitkeä, muttei tyhmä työskentelijä. Sillä on käyttöserti Unkarista sekä useita hyväksyttyjä tuloksia kettukokeista. Curbya käytetään lähinnä kettujahdissa, jossa se on hyvin otehakuinen. Curby on Kertun tapaan innokas uimari, joten pennuista on odotettavissa varsin tehokkaita uimareita.

Curby on 37cm korkea, helpost spannattavissa ja sen turkki on helppohoitoinen puolikarkea. Sillä on näyttelyistä rodun kasvattajatuomarilta erinomainen. Curby asuu laumassa itävaltalaisen kasvattajansa luona.