maanantai 19. elokuuta 2013

Nenäilyä

Olin viikonloppuna mukana Etsijäkoiraliiton hajutunnistus-kurssilla. Lauantaina käytiin teoriaa ja sunnuntaina lähdettiin koiran kanssa metsään. Hugo valikoitui tällä kertaa mukaan, ajattelin että se varmaan tykkäisi tällaisesta ajattelua vaativasta hommasta. Ja sille tekee varmasti hyvää tehdä päätöksiä itsenäisestikin eikä aina tukeutua minuun tai toisiin koiriin.

Meidän parina oli ihana vehnäterrierinarttu. Jolle Hugo päätti ensimmäisenä rähjätä. Sitä ennen se karkasi autosta ja käväisi huutamassa russelinartulle. Lensi kyllä vauhdikkaalla niska-perseotteella takaisin miettimään käytöstapoja. Kraah, en ymmärrä mitä sen päässä taas liikkui, tuskin mitään.

Metsässä oli muuten paljon mustikoita! Naminami, kykittiin pusikossa syömässä niitä samalla kun odotettiin että meidät paikannetaan. :) Oli kyllä hauska seurata miten eri koirat työskentelivät, osa risteillen ja osa suoraan jäljellä.

Meillä näkölähtö oli varsin vauhdikas, Hugo valitsi metsässä rämpimisen sijaan polun ja pinkoi minkä jaloistaan lähti. Ihan hyvin se ilmaisi löydönkin.
Pidemmällä jäljellä Hugolla meni hetken aikaa ennen kuin hoksasi homman jujun. Kesken jäljen se teki saman mitä välillä verijäljelläkin; pyöri ympyrää ja alkoi syömään keppiä. Uudesta sniffauksesta sai taas jäljen nenäänsä ja siellähän me metsässä pingottiin kuin usain bolt konsanaan. Hugo on kyllä niin ihana kun se tekee kaiken ihan täysillä ja naama suuressa hymyssä. :)

Oli kyllä hurjan kivaa ja sain ehdottomasti kipinän jatkaa tätä harrastusta! Itse alkeiskurssi alkaa keskiviikkona. Toiveissa on tietenkin jatkaa hommaa niin pitkään kuin mahdollista. Ehkä Minikin käy joskus hamaassa tulevaisuudessa tän kurssin, eihän siitä ainakaan haittaa ole. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti