keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Suomen käyttövalio

Kerttu käväisi eilen ti 16.5. Vihdissä kokeilemassa A-asteen taipumuskoetta. Meille arvottiin numero 12. Kokeessa oli kolmetoista koiraa, joista 6 yritti A-tasoa - ja kaikki sen saavuttikin. :)

Kerttu läpäisi tyhjän luolan tarkastuksen tyypilliseen tapaan nopeasti ja äänettömästi. :) Hiekan se selvitti vauhdilla kaivaen (tai ehkä enemmänkin läpi tunkien). Itse riistakokeessa se koki jonkin asteisen jäätymisen ensin ja haukkui kettua kovin kaukaa. Mietin jo että tässäkö tämä nyt oli, kunnes yhtäkkiä Keke heräsi horroksesta ja kävi hoitamassa homman loppuun.. :D Alla koeselostus:

"Koira hyvin luolaan ja kaivoi hiekan nopeasti. Avauksesta kettu siirtyi vas kulmapesään. Koira seurasi nopeasti ja aloitti painostuksen madalluksen takaa. 5min kohdalla koira sai ketun siirtymään peräpesään. Koira seuraa heti perässä ja aloittaa hyvän painostuksen edeten madalluksen alle. Kestää hyvin ketun iskut. Erinomainen suoritus."

A50 -> FI KVA-L

Seuraavaksi harjoitellaankin vesiriistakokeisiin ja elokuussa se pääsee Oskarin mukana "ihan oikeisiin hommiin" metsällekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti