maanantai 12. kesäkuuta 2017

VERI Nummi-Pusula


Vesiriistakoe Nummi-Pusula 10.6.2017, ylituomari Eero Suomus
Haku: koira ei lähde ensin hakemaan, ohjaaja heittää kiven ja koira virkistyy tästä edeten riittävästi yli 20 metriä. 5p
Nouto: Koira pysyy vapaana paikalla. Käskystä se menee heti veteen ja löytää linnun. Koira tuo tavin rannalle. 7p.
Jäljestäminen: koira lähtee jäljestämään vauhdilla. Jäljen loppuosassa koira harhautuu jäljeltä, hetken pyörittyään löytää jäljen ja etenee linnulle. 5p.
VERI2 17p.

jaaaa sitten analysointia...
Kerrankin keli oli kohdillaan. :) Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja koealueena toimi upea lampi. Onnistuin palamaan jälleen kerran hartioista sekä naamasta, joten josko olisi aika uittaa itsensä aurinkorasvassa.. Koepaikalla oli mukava seurata muiden suorituksia sekä saada kokeneemmilta vinkkejä treenien suhteen. Meidän harjoitteluthan oli jäänyt hävettävän vähäisiksi.. :D Kerttu oli edeltävän viikon Oskarin luona Turussa ja yhden extempore-nyppimiskeikan myötä ehdittiin veden ääreen vasta yhdentoista aikaan illalla. Hetken aikaa kesti hakea nappulat paikalleen, ja tällä kertaa harjoiteltiinkin vain paikallaan odottamista. :D Kerttu ehti kantaa kahdesti lintua ennen koetta, kerran vuosi sitten ja toisen kerran helatorstaina. Hieman jännitti lähteä kokeeseen kun jäljestys oli jäänyt kokonaan harjoittelematta ja tosiaan kaiken muunkin suhteen oltiin ihan keskeneräisiä.Onneksi osallistujat ja tuomari oli rentoa porukkaa, joten jännitys katosi jo ennen suoritusjärjestyksen arvontaa. :) Jonkun verran oli mukana tuttuja naamoja lut-kokeista sekä parsonporukoista. Meille osui numero 7. Tällä kertaa aloitettiin tyhjän veden tarkastuksesta, jota seurasi nouto sekä jäljestys. 

Ensimmäisellä osuudella, haku, Kerttu keskittyi tuomaan minulle rantavedestä kaiken irtotavaran. Nappasin sen suusta niin heinää, järviruokoa, kepin palasia kuin jotain todella epämääräistä ja limaista.. Tuomari jo totesikin että seuraavaksi varmaan tulee ruutana.. Heitin tuomarin ohjeistuksesta pari kiveä veteen ja johan koira läks' matkaan! Se ui hyvin reilu 20m suoraan ja teki siellä erinäisiä tarkastuksia. Eikä meinannut tulla enää pois kun vauhtiin pääsi. :) Suorituksen jälkeen saatiin pikainen palaute osuudesta sekä vinkkejä jatkoa varten.


Toinen osuus, nouto, jännitti minua jostain syystä eniten vaikka tiesin että koira ottaa kyllä linnun suuhunsa. Pyysin Kertun sivulle istumaan ja kontaktiin (osa piti pannasta kiinni / esti edestä mutta siitä tulee pistevähennyksiä) odottamaan laukausta ja etenemislupaa. Ilmoitin tuomarille olevani valmis, jonka jälkeen hän antoi avustajille luvan ampumiseen sekä linnun veteen heittämiseen. Keke meinasi varastaa mutta kerrankin oikea-aikainen "ei"-käsky sai sen jäämään paikalle - katse tosin tiukasti linnussa. Tuomari antoi luvan ja lähetin Keken matkaan. Se hyppäsi penkereeltä veteen ja ui suoraan linnulle jonka toi nätisti rantaan. Ja jätti siihen. :D

Jäljestys oli täysi kysymysmerkki, Kerttuhan ei ollut jäljestänyt kertaakaan ennen koetta. Tämän vuoksi otettiin ensimmäinen kerta kytkettynä. Kerttu lähti kuin juna etenemään jälkeä. Ensimmäiset 50 metriä meni hyvin maavainulla ja sitten se siirtyi käyttämään ilmavainua, josta johtuen yksi "hukka" kun haju hävisi. Lintu kuitenkin löytyi ja sitä tutkittiin hartaudella. Ensi kerralla sitten vapaana. :)

Seuraava vesiriistakoe on suunnitteilla elokuulle. Siihen mennessä meillä on toivottavasti palikat hiottu ja ykköstuloskin voi olla realistinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti