maanantai 15. tammikuuta 2018

Vuosi 2017

Viime vuotta voisi kuvailla sanoilla yllätyksellinen, täynnä tekemistä ja iloisia onnistumisia. :)

Tammikuussa kävin useamman kerran seuraneitinä metsällä, Narvassa näyttelyissä sekä odotettiin innolla Kertun lapsia. Pablo Escobar ja Poison Ivy syntyivät kuun lopulla ja osoittivat olevansa heti alusta alkaen hyvin aktiivisia kavereita.

Helmikuussa pyörittiin varmaan edelleen viikonloput metsällä, Minikin kävi mun luona Vuosaaressa kylässä. :)  Jofa vietti viikon Helsingissä ja opetteli mm. matkustamaan metrolla ja sporalla. Sekä kävi tervehtimässä kettua Vihdissä. Hyvin meni putkeen ja haukkui vaikka ikää oli kuutisen kuukautta. :)

Maaliskuussa oli pentujen vieroitus ja Kertun kotiutuminen. Kyllä sitä odotettiinkin. <3 Kerttu oli hoikassa kunnossa, joten koko kevät käytettiin sen lihottamiseen.

Huhtikuussa juostiin paljon metsässä vapaana, sekä käytiin Kertun kanssa katsomassa kettua. Hyvin pärjäsi, joten uskalsin ilmoittaa sen kokeisiin toukokuulle.

Toukokuussa Kerttu kävikin kolmesti keinoluolakokeissa ja valioitui juuri ennen 2-vuotissynttäreitään. :) Jofa kävi hakemassa koeosallistumisiin oikeuttan H:n Rauman näyttelyistä, samassa paikassa Kerttu EH ja mukana ROP-kasvattajaryhmässä. Lisäksi kävimme Virossa metsästyskoirien erkkarissa, Kerttu VSP ja ensimmäinen SERT.

Kesäkuussa kokeiltiin uutta vesiriistakokeiden merkeissä. Seuraavat kokeet sitten treenauksen jälkeen ensi kesänä. Lisäksi käytiin katsomassa tulevaa perheenjäsentä, joka haettiinkin juhannuksena kotiin.

Darra solahti sekalaiseen seurakuntaan sujuvasti, varmasti kahdella yli-innokkaalla leikkitädillä oli oma vaikutuksensa asiaan.

Heinäkuussa reissattiin Saariston rengastie. Koirat vietti aikaa paljon vedessä, joka viikonloppu taidettiin käyttää niitä uimassa. :)

Elokuussa alkoi metsästyskausi. Jofa sai ensimmäisen mäyränsä, muuten oli hiljaista. Mun arkeani rytmitti Kertun halvaantuminen ja siitä toipuminen. Onneksi koira toipui täysin ja vieläpä ennätysjassa! Kaikki koirat pentua lukuunottamatta juoksuissa, joten raskasta oli. :D

Syyskuussa käytiin Haapsalun koiranäyttelyissä ilman mainittavaa menestystä. Emmille kauden ensimmäinen mäyrä maapesästä hyviin töihin. Tehtiin vierasjahti Tammisaareen, omat koirat jäivät ilman saalista.

Lisäksi meidän vuoden tärkein juttu tapahtui - yhdistettiin kaksi taloutta yhdeksi, vaihdoin työpaikkaa Turkuun ja osoitteen Paraisille. :) Superr!

Lokakuussa laumajärjestys koki kolauksen kun Emmi lopetettiin. Lokakuussa se sai vielä yhden mäyrän, sama päivänä Kertulle elämänsä ensimmäinen supikoira.

Marraskuussa käytiin muutaman kerran metsällä. Kertulle kaksi mäyrää ja kaksi supikoiraa. Jofallekin supikoira vai muutama. Marraskuu meni aika vauhdilla, jostain syystä mulla ei kovin montaa muistikuvaa siitä ole. :)

Joulukuussa alkoi vihdoin metsästyskausi ihan kunnolla. Joka viikonloppu molempina päivinä. Darra kävi Messukeskuksessa Pentuvoittajassa, ilman mainittavaa menestystä. Tuomari muistutti muutaman kerran että se on liian iso nartuksi eikä mahdu pesään. No, hyvin mahtuu ja vuoden viimeisenä päivänä sai ensimmäisen supikoiransa, juuri alle 8kk:n ikäisenä.

Kerttu kävi virallisissa terveystarkastuksissa ja sieltä sitten tulikin kaikkea hyvää ja huonoa. Nivelrikko tuomio oikeaan kyynärään, LTV4 selkään ja onneksi terveet silmät ja sydän. Oireita ei ole, joten mennään samaan vauhtiin kuin ennenkin. :)

Vuodelle 2018 on toiveissa monta metsästysreissua, muutama näyttelymatka sekä koti- että ulkomailla ja lisäksi Jofan ja Darran terveystarkastukset. Perheenlisäystä mietitään sitten parin vuoden päästä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti