tiistai 18. joulukuuta 2018

LUME-koekertomukset / Kerttu

Eilen sain toisenkin kertomuksen sähköpostiini, joten nyt on hyvä hetki näpytellä molemmat kaikkien nähtäville. Näitä on mun mielestä mielenkiintoista lukea, sillä pelkkä 0, - tai 1 ei koiranetissä kerro välttämättä koko totuutta. :)

5.12.2018 Parainen, ylituomari Saku Harju - LUME1
Metsästysinto: hyvä
Haku: hyvä
Tehokkuus: hyvä
Kestävyys: hyvä
Haukku: hyvä
Yhteistyökyky: ei kokeiltu
Käyttäytyminen: hyvä
Koepaikkana maaluolasto jossa useita kulkuaukkoja, vaikeusaste keskivaikea ja syvyys 0,4-1m. Koira menee omatoimisesti luolaan ja löytää riistan 2 minuutin haun jälkeen ja aloittaa työskentelyn haukkuen. Koira työskentelee samassa kohden koko ajan ja kun tulen vakuuttuneeksi koiran työskentelystä, annan luvan avata luolaston. Kaivuun aikana riista (mäyrä) tulee ulos luolasta ja saadaan saaliiksi. Koira seuraa riistaa ulos n. 5 sekunnin viiveellä. Koira laitetaan uudelleen hakuun ja se löytää riistan jälleen samasta kohdasta kuin ennemminkin. Luolasto avataan ja saaliiksi saadaan vielä 2 mäyrää koiran hyvään työskentelyyn.
Haku: 10min, riistatyöskentely: 117min

6.12.2018 Kemiönsaari, ylituomari Janne Isoaho - LUME1
Metsästysinto: hyvä
Haku: hyvä
Tehokkuus: hyvä
Kestävyys: hyvä
Haukku: keskinkertainen
Yhteistyökyky: ei koettu
Käyttäytyminen: hyvä
Hakua koiralla suoritettiin siihen sopivissa paikoissa ensiksi. Paikat todettiin myös tyhjiksi toisella koiralla. Koepaikkana oli laaja sekä vaikea hiekkapesä jossa oli useita suuaukkoja, syvyyttä oli 1-2m, kokoa noin 40m x 40m. Koira löysi riistan. Aloitti työstämään riistaa haukkumalla, riista liikkui pesässä hetken. Koira sai kuitenkin pysäytettyä riistan haukkumalla. Koira pitää riistaa paikoillaan putkessa haukkumalla muutaman minuutin. Riista lähtee liikkeelle koiran seuratessa riistaa tiiviisti. Riista ja koira pysähyy putkeen koiran pysäyttäessä riistan. Riista liikkuu kuitenkin metrin verran koiran jatkaen työskentelyä haukkuen. Koira kävi pihalla pari kertaa tarpeillaan jonka jälkeen palasi riistalle aina takaisin. Koira sai riistan lopulta pysäytettyä peräpesään. Tuomarin tultua vakuttuneeksi koiran työskentelystä antaa hän luvan avata luolaston. Saaliksi saadaan naarasmäyrä.
Haku: 18min, riistatyöskentely: 121min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti