keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Vuosi 2019 pähkinänkuoressa

PENNUT
Molemmat astutettavat nartut aloittivat juoksunsa vihdoin maaliskuussa, peräkkäisinä päivinä tietenkin. Ensin veimme Darran Pohjois-Savoon ja siltä reissulta lähdin suoraan Kertun kanssa kohti Itävaltaa. Darra jäi tyhjäksi ja Kerttu synnytti toukokuussa pitkään ja hartaasti odotetun katraan. Harmittavasti yhtään narttua ei syntynyt, mutta poikakolmikosta kaksi jäi osaomistukseeni ja kaikki pääsivät onneksi metsästävään kotiin. Kertun kanssa mietitään seuraavia pentuja myöhemmin, katsotaan miten seuraavat juoksut alkavat.

Darraa yritettiin vielä syksyllä uudestaan, mutta sen juoksu ei edennyt toivotusti. Vuoden 2020 projekti onkin saada se tiineeksi.

MUUT MUUTOKSET
Maltti muutti loppuvuodesta 2019 Turkuun osaomistukseen. Se on edelleen minun omistuksessani mutta saa nyt nauttia ainoana koirana päivittäisestä hemmottelusta. Ja koiraa nähneenä koen tehneeni oikean ratkaisun, niin tyytyväiseltä se vaikuttaa myös uudessa kodissaan. <3

Maltin paikan täytti serbialainen Morkkis, jonka saaminen Suomeen oli monikuukautinen projekti. Kesällä tehtiin kaupat ja lokakuun lopulla vihdoin kotiutui koira. Reissu oli täynnä jännittäviä käänteitä, mutta lopulta uskalsin hengittää kun käveltiin Hki-Vantaalta autolle. :)

Koska Kertusta ei tullut meille sopivaa pentua ja Darrakin jäi tyhjäksi, ilmoitin kiinnostukseni Martin ja Martan narttupentuun. Nyt pentu on jo kotiutunut meille, joten siitä lisää seuraavassa päivityksessä. :)

Totesin myös etten tule käyttämään Foxya jalostukseen.

TERVEYS
Terveystarkeissa kävi Maltti ja Kerttu, molemmat priimatuloksin. Darra kolaroi jälleen luolassa, joten se vietti vuoden lopun sairauslomalla. Myös Kerttu on kärsinyt hieman tassuvaivoista, mutta onneksi nyt näyttää taas paremmalta.

METSÄSTYS
Vuosi alkoi Darran toisella LUME-kokeella jonka se suoritti esimerkillisesti. Meidän koirat ovat tehneet hommia tasaisesti koko kauden ja saalista on riittänyt. Myös Morkkis aloitti ennen vuoden vaihdetta uransa ja on parantanut otettaan kerta toisensa jälkeen. :)

Kävimme myös keinoluolilla junioreiden (Morkkis, Urpo ja Rolle) kanssa. Hyvin haukkuivat ja etenivät putkessa Morkkis ja Urpo, Rolle kaipaa vielä aikaa tai ehkä enemmänkin suoraa kontaktia riistaan. Katsotaan tammikuussa uudelleen miten koirat toimivat. :)

NÄYTTELYT
Maltin kasvettua jättikokoiseksi (40cm) ei minua oikeastaan kiinnostanutkaan enää käydä näyttelyissä. Turussa saatiin EH ja olin ihan eri mieltä arvostelusta. :) Loppukesästä käytiin Sarin koirien kanssa Virossa ja Maltille superkuumana viikonloppuna VSP/ROP-JUN sekä sileä ERI. Kertulta on lähtenyt niin monta hammasta että sitä ei viitsi viedä enää mihinkään, eikä Darrankaan purenta ole enää priima. :)

TULEVAA VUODELLE 2020

Tarkoitus olisi metsästää entiseen malliin. Syksyllä päästään toivottavasti näkemään myös junioriosastoa töissä. :) Koko konkkaronkalle on suunnitteilla myös lut-kokeet. Keväälle 2020 on tulossa meidän kennelnimelle pentue Kertun siskosta Miinasta ja toivon että voisin jättää siitä yhden nartun kotiin kasvamaan.

Myös terveystarkastuksia on luvassa ainakin Morkkikselle ja Darralle, loppuvuodesta mahdollisesti myös Urpo ja Rolle tsekataan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti