tiistai 9. marraskuuta 2021

Milloin pentuja tulossa?

Pahin koronapentu-kuume lienee ihmisillä jo laskenut, sillä kyselyitä tippuu enää kerran tai pari kuukaudessa. Tässä on ehkä hyvä siis avata yleisesti kaikille meidän tulevien vuosien pentusuunnitelmia.

Alun perin oli suunnitelmissa astuttaa ensi vuonna kaksi sakua - Aija keväällä ja Buffy syksyllä. Nyt kun Buffy on muuttamassa sijoitukseen / uuteen kotiin, sen astutus jää pois ensi vuodelta. 

Aija on sitä vastoin tarkoitus edelleen astuttaa kevään juoksuunsa. Tällä hetkellä näyttää etukäteistiedusteluiden pohjalta siltä, että sen pennut on jo varattu. Tästä yhdistelmästä toivotaan jäävän narttu kotiinkin. 


Allin pentuja on kyselty, mutta sille ei toistaiseksi ole suunnitteilla pentuetta. Katsotaan tilannetta parin vuoden päästä uudestaan.

Kertun astuttamista olen pyöritellyt pitkään ja hartaasti. Joka toinen viikko olen sitä mieltä, ettei sille enää tule pentuetta ja joka toinen viikko ajattelen että josko kuitenkin. Se täyttää ensi vuonna seitsemän, joten pentuetta pitäisi alkaa suunnittelemaan jo. Edelliset kaksi pentuetta ovat olleet kovin hidassyttyisiä (osa syttynyt reilusti alle vuotiaana, osa vasta 1,5-vuotiaana) ja toivoisin mahdolliselta urokselta varhaissyttyisyyttä. No, täytyy miettiä tätä vielä. Mikäli Kertun pentu kiinnostaa, kehotan ottamaan yhteyttä talven aikana! 

Nuorille parson-neideille, Kirpulle ja Mytylle, ei ole ensi vuodelle vielä suunnitelmia. Ne saavat rauhassa toteuttaa itseään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti