tiistai 21. tammikuuta 2014

Yummy Yummy Yummy I got love in my tummy

Viimeiseen vuoteen on riittänyt huolta ja murhetta kyllä koko rahan edestä. Meillä on nyt tässä menossa pienoinen tuumaustauko, eikä innostusta juuri mihinkään koiramaiseen aktiviteettiin ole.. Siitä syystä blogikin on ollut tauolla/piilossa jo pidemmän aikaa. Jatkuvien vastoinkäymisten jälkeen tuntuu yhä siltä, että uusia koiria ei ainakaan tähän talouteen tule. Pakko taas kerran nostaa hattua niille kasvattajille ja koiranomistajille, jotka jaksavat tehdä hommia vuodesta toiseen vastoinkäymisistä lannistumatta!

Anyway, tänään käytiin eläinlääkärin paikeilla hakemassa röntgenin kautta kunnon dropit ja varmistus sille mitä olen aavistellut jo hetken. Kontrolli on kuukauden päästä, samalla haluan kuvata koiran lonkat ja kyynärät epävirallisesti.

Hugohan lutkutteli viimeisen puolentoista vuoden aikana pippeliään kovasti, siihen auttoi kastraatio. Toistuvat esinahan tulehdukset jäivät siis loppukesästä pois, sen jälkeen olen joutunut turvautumaan Betadineen vain kerran. Sen jälkeen olenkin kiinnittänyt entistä tarkemmin huomiota koiran yleiseen olotilaan. Syksyllä erityisesti aloin kiinnittämään huomiota jatkuvaan huulien lipomiseen, röyhtäilyyn ja ruokailun jälkeen tapahtuvaan kupeiden nuolemiseen. Myös satunnaista oksentelua sekä vatsan aristamista esiintyi. Hugo myös järsi muutaman kerran etutassujaan, joka usein ilmeisesti viittaa huonoon oloon tai kipuihin. Niihin lisättynä apaattisuus (joo, voi se olla sellainenkin!) niin hälytyskellot soivat tässäkin päässä (*dingdingding*)!

Hugollahan on  eroahdistus ja se on luonteeltaan melkoisen herkkä. Nämä yhdessä ovat aiheuttaneet vaivan, jota nyt yritetään hoitaa pois - vatsahaavan. Tärkeimpänä on tietenkin stressin välttäminen. Ei ehkä kaikkein helpointa, kun puhutaan nuoresta koirasta joka kiihtyy nollasta sataan ajatustakin nopeammin - ja palautuu hiukan hitaammin. :)  Sen lisäksi jatketaan Antepsinin syöntiä, nyt uutena mukaan tulivat myös happosalpaaja sekä pahoinvointilääke ja erikoisruoka.  Happosalpaaja maksoi 17€ reseptillä, Antepsin taitaa olla 30€ paikkeilla ja pahoinvointilääke 10€ (eläinlääkäriltä). Ruuaksi vaihdettiin helposti sulava, vatsavaivaiselle sopiva nappula.

Seuraava kuukausi siis seuraillaan tilannetta niin vatsan kuin muunkin käytöksen osalta. Voi kun tämä massu olisikin meidän ainoa ongelma. :(

1 kommentti:

  1. Kiva, kun kävit meidän blogissa! Kurja kuulla, että teilläkin on sairasteltu. Niin meilläkin viime vuonna enemmän, kun koskaan ennen. Tsemppiä vatsahaavan paranemiseen, se ei varmaankaan ole kovin helppoa, kun on kyseessä vilkas parson, vaikka onhan nämä sitkeitä sissejä! Meidän Nugalla oli kans vastaavanlaisia oireita ja piti jo mahaa tähystää (röntgenkuva otettiin kyllä), mutta sitten tulikin pihalle lelun pilli, jonka jälkeen oireet katosivat. Yhdessä vaiheessa ei tahtonut lihoa millään, joten edelleen vähän mietiskelen, onko mahassa kuitenkin vielä jotain vai selvittiinkö tällä. Järjellä ajatellen ei ole, mutta silti askarruttaa, jos en olekaan vaan huomannut kaikkea. Parempaa alkanutta vuotta teille!

    VastaaPoista