tiistai 2. elokuuta 2016

Mini tuli kotiin, tuitui2,5 kuukauden lomailun jälkeen sain Mini-Bimbosenkin Kotkaan. :) Kerttu on ikionnellinen koiraseurasta ja Minikin on ehkä salaisesti tyytyväinen että näkee meidät. Ensimmäisen päivän se oli aivan järkyttynyt siitä että joutuu taas tyytymään nappuloihin sekä ulkoilu rajoittuu hihnalenkkeihin vähintään alku ja loppumatkasta. Ja ennen kaikkea siitä ettei ole enää kaiken keskipiste. ;) Onneksi meillä oli meripäivävieraita, joten molemmille koirille riitti rapsuttelijoita.

Ja sit Kertun kesään. Siitä on tullut luonnollisesti otettua enemmän kuvia kun pyörii joka paikassa mukana.

Ensimmäinen kollaasi on heinäkuun puolivälin Kaunissaari-reissulta. Yövyttiin Kaunissaaren lomakeskuksessa. Neljän hengen vedettömät mökit olivat siistejä ja sopivan kokoisia kolmelle aikuselle ja yhdelle koiralle. :) Puucee yllätti, rantasauna ja juokseva suihkuvesi olivat miellyttävä bonus. Parasta oli sijainti aivan meren ääressä, terassilta oli ihana katsoa auringon nousua ja kalliolta näki upean laskun. :) Allekirjoittaneelle merivesi oli liian kylmää, mutta Kerttua ei haitannut. Se painoi menemään ihan täysii satojen metrien hiekkarannalla. Koirien vapaana ulkoiluttaminen alueella oli kiellettyä, joten Kekenkin loma meni flexin päässä. Eipä se sitä haitannut.

Saarella suhtauduttiin positiivisesti turistien koirin. Lomakylässäkin oli meidän lisäksi harjakoira sekä kleini. Kerttua ihastutti myös jonkun asukkaan russeli sekä gronttutervu. :) Onnea on sosiaalinen koira!

Paikan päälle pääsee kätevimmin Kotkansaarelta, Sapokasta tai Kuusisesta lähtevällä yhteysaluksella. Sisätiloihin koirilla on pääsy kielletty, joten parempi toivoa hyvää merisäätä. Sateessa voisi olla ikävä istua reilun tunnin merimatka. :) Oma autokin kannattaa jättää mantereelle. tai siis saareen. Kaunissaaren tie(t) on hyvin kuoppainen ja täynnä kantoja. Saaren pituus on pari kilometriä, sen taittaa mukavasti niin pyörällä kuin kävellenkin. Oli muuten ihanan rentouttavaa kävellä metsän keskellä ja pysähtyä syömään  mustikoita suoraan puskasta.


Toinen saarireissu suuntautui Varissaareen, kotkalaisittain Vaakkuun. Tunnelmaa latisti vähän vesisade, mutta onneksi Ravintola Vaakku on koiraystävällinen ja osittain katettu. Istuttiin tykkien keskellä ja nautittiin erinomaiset pulled pork-hampparit livemusiikin soidessa taustalla. 

Vaakku on kyllä ihana irtiotto, 10 minuutin tuurimatkan päässä Sapokasta. Omallakin veneellä ilmeisesti pääsee, mutta mä maksan mielelläni 8€ menopaluuna ja tuen paikallisia yrittäjiä. Pitäisi käydä oikeasti useamminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti