tiistai 11. syyskuuta 2018

Virossa 7-9.9.

Torstaina käytiin Vantaalla antamassa Maltin veri- ja poskisolunäytteet MyDogDNA-passia sekä aineenvaihduntatutkimusta varten.

Yö vietettiin Lohjalla ja aamusta kurvasin Kertun kasvattajan luo Inkooseen. Pakattiin autoon Hanna, Pena ja Morris. Matka jatkui Tallink Starin voimin Tallinnaan ja siellä etelään Nõmmeen jossa meitä odotti erittäin siisti, pienehkö apartment. Koirat tulivat koko viikonlopun hyvin juttuun, joten majoittumisongelmia meillä ei ollut.

Lauantaina oli kansallinen näyttely Luigessa. Paikalla oli meidän nelikon lisäksi kolme parsonia, jotka veivät tänään pystit kotiin. Anne Klaas arvosteli Maltin pikkupennuissa ROP-babyksi ja se sai KP:n. Kerttu sai taas noottia puuttuvasta etuhampaasta ja liian turvonneesta ulkonäöstä. Toisaalta sen vahvuuksia olivat ihana luonne, tehokas liikkuminen ja erittäin kaunis työkoiratyyppi.



Sunnuntaina ajeltiin vanhaan tuttuun Särevereen. Siellä järjestettiin 3. ryhmän näyttely, tuomarina tiukkaakin tiukempi Irina Poletaeva josta tiesin jo ennalta että mun koirat eivät hänen parsontyyppiinsä istu. Kertulle käyttöluokassa ERI, tällä kertaa negatiivista olivat sen liikkeet.. Maltti sai jälleen KP:n ja oli ROP-baby.

Lauantain arvostelut viroksi, joten niistä ei ota selvää. Sunnuntaina saatiin englanniksi:

Kerttu
"Correct size. Feminine. Good propotions. Good head. Jaws wide enough. Excellent neck. Good topline. Curled tail. Roundish chest, well spannable. Enough angulations. Moves with quite short steps. Lovely temperament."
ERI1

Photo courtesy: Kaja Lillemets
Maltti
He's maximum size for the age. Excellent bones. Correct body propotions. Very promising head. Lovely dark eyes. Excellent neck. Good topline and tailset. Correct angulation. Moves very well when he wants. Super temperament. Lvoely coat".
ROP-baby KP
Photo courtesy: Kaja Lillemets
Takaisin tulimme Megastarilla. Kovin paljoa ei ehtinyt siinä kahdessa tunnissa laivaa kollata läpi, mutta olipa siisti! Tällä reissulla päästiin mennen-tullen koirien kanssa kansille joissa ei tarvinnut pelätä ilmanvaihtoa. Mennessä koirat olivat kannella joka oli takaa avoin ja kotiin tullessa ilmastoidulla garage-osastolla . :)

Minua ilahdutti kovin Maltin ja Kertun helppous. Yleensähän olen lähtenyt yhden koiran kanssa mutta eipä tämä kaksikkokaan tunnu haastavalta yhdistelmältä. Ensi kerralla pakataan myös Darra matkaan ja lähdetään reissuun Oskarin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti