torstai 3. tammikuuta 2019

Vuosi 2018

Minusta on erittäin mukava lukea muiden koonteja vuoden tapahtumista, joten tässä jo perinteinen "mitä missä milloin" meiltäkin.

LAUMAN MUUTOKSET
Puutteellisten metsästysominaisuuksien ja laumasieluttomuuden vuoksi Jofa muutti lokakuussa uuteen kotiin siskoni omistukseen. Heillä on sujunut oikein mukavasti yhdessä ja se vain vahvisti päätöksen oikeellisuuden. :) Eihän Joffekaan meidän elämästä ole täysin hävinnyt ja toiveissa on saada se vielä tällä kaudella viikonlopuksi jahtailemaan supikoiria.
Toukokuussa hain Maltin Itävallasta. Oli kyllä ihana pikavisiitti ja tuliainen on osoittautunut erittäin hyväksi!
Syyskuussa sijoitimme myös Keken veljen tyttären Foxyn Ulvilan lähelle. Foxystakin on kuulunut paljon positiivista ja toivotaan että tulevana vuonna se näyttää kyntensä myös metsästyksen saralla.


TERVEYS


Virallisissa silmä-, sydän- ja polvitarkastuksissa meiltä kävi Darra toukokuussa ja Kerttu marraskuussa. Molemmat saivat täysin puhtaat paperit.
Geeni- ja väritestejäkin otettiin koko laumalta. Foxy on PLL-kantaja, mutta muuten kaikkien koirien tulokset joka saralla (PLL, CAHY, JBD, LOA, SCA, DM, D-locus, B-locus) ovat clear / terve. Tarkoitus oli kuvata myös Darran luusto, mutta tässä loppuvuodessa oli niin paljon muita menoja että se siirtyy keväälle. Katsotaan jos kuvaan sen sittenkin vasta toukokuussa niin saa myös spondyloosilausunnon.


NÄYTTELYT
Darra ja Kerttu korkkasi näyttelyvuoden kesäkuun alussa Aurassa. Molemmille eri-automaatilta EH:t. :D Vuoden toisen näyttelyesiintymisen Darra suoritti sakuerkkarissa Pieksämäellä. Sieltäkin sille erittäin tiukalta tuomarilta EH. Kerttu käväisi vielä syyskuun alussa Helsingissä ERI:n arvoisesti. Sitten lähdettiinkin käymään Virossa, jossa Maltille kaksi ROP-pikkupentua ja Kertulle molempina päivinä erinomaiset.  Vuoden viimeinen näyttely oli Kertun ja Maltin erkkariesiintyminen, Kertulle EH ja Maltti sai surkean arvostelun pikkupentuluokassa.
Foxy kävi messukeskustessa pentunäyttelyssä ja sai kunniapalkinnon sekä oli luokkansa toinen. Hieno aloitus. :)


HARRASTUKSET
Daadaa harrasti kesätaukoa lukuunottamatta arkitottista paikallisen koirakerhon tiistairyhmässä. Molemmilla oli kivaa. :) Kerttu taas kävi keväällä sekä tokokurssin että alkeisagilityssä. Kesällä ja syksyllä käytiin muutamia kertoja omatoimitreeneissä agilityssä, mutta saa nähdä tuleeko siitä meidän lajia vielä tulevanakaan vuonna..
Kesällä harjoiteltiin myös jonkin verran vesiriistaa, mutta Keke on kehittänyt jonkun ällötyksen lokkia kohtaan eikä olisi millään tuonut sitä kuivalla maalla käteen. Darraa taas ei voi pitää vapaana, joten sen kanssa keskitytään sitten maltin kasvatukseen hihnan päässä.. Kokeisiin ei sitten mentykään kun mielestäni koirat olivat liian kesken ja oli niin sairaan kuumakin koko ajan...
Keinoluolilla käytiin kesällä, Maltti oli kiinnostunut ja Darra taas huutaa tyhjässä niin ettei sen kanssa tarvitse sen enempää taipumuskokeita haaveilla.

METSÄSTYS
Saalista on saatu kaikille koirille jotka tänä vuonna on meillä asustellut. Emmin lopetuksen myötä koirille jäi valtavat saappaat täytettäväksi ja Kerttu on niitä parhaansa mukaan sovitellut jalkoihinsa. Alkukaudesta silläkin oli ihme perseilyhetki mutta onneksi se onnistuneen kolmen mäyrän päivän jälkeen muisti mitä maan alla tehdään ja taas on kaivuut ja työt maistunut. Darrakin kokeili uraa mäyränmetsästäjänä, mutta sen otteiden puolesta ura tuli päätökseen viiden mäyrän jälkeen.
Myös Maltti pääsi työskentelyn makuun vuoden viimeisinä päivinä kun sille saatiin erittäin hyviin töihin yksi supikoira. :)
LUME-kokeetkin järjestettiin joulukuun alkupuolella. Ensimmäisenä päivänä Darralle ja Kertulle ykköstulokset, toisena päivänä kokeen suoritti vain Keke hyväksytyn tuloksen ja KVA-M-tittelin arvoiseksi. Kolmantena päivänä oli vuorossa sakuyhdistyksen koe. Kaikki kokeisiin osallistuneet koirat saivat hyväksytyn tuloksen. Darralla olisi tarkoitus tehdä toinen koe tässä alkuvuoden aikana.

TULEVAA
Vuodelle 2019 on suunnitteilla pentueita sekä muutamat näyttelyt ja toivottavasti Maltin ja Foxyn LUT-kokeet ja silmä+polvitarkastukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti