maanantai 27. toukokuuta 2019

Viikko elämää takana

Aikamoinen viikko takana.

Synnytys alkoi sunnuntai-iltana 19.5. Ensimmäinen pentu putkahti pihalle rappusravailun jälkeen virheasennossa (toinen etutassu edellä) hieman kymmenen jälkeen. Seuraava uros tuli yhdentoista tienoilla ja kolmas tricolor tasan puolilta öin. Pikkuinen valkoinen uros tipahti hieman ennen yhtä ja vajaan viiden minuutin jälkeen saimme vielä pesueen ainoan musta-valkoisen, uros sekin.


Pennut aloittivat hyvin syömään ja Kertulla riitti maitoa niin hyvin, että se onnistui saamaan itselleen nisätulehduksenkin. Se ja yksi, rohiseva pentu saivat antibioottikuurin, joka onneksi puri Kerttuun nopeasti. Valitettavasti menetimme loppuviikosta kaksi pentua, pienen 100g valkoisen ja keskimmäisen tricolorin, johon ei ab-kuuri purrut vaan maidot tulivat edelleen nenästä pihalle. Jäljelle jäänyt kolmikko voi hyvin paksusti, Kertulla riittäisi maitoa kokonaiselle komppanialle. Tällä hetkellä kevyin on 300g ja kaksi muuta huitelevat 400 grammassa, eli kaikki ovat tuplanneet reilusti painonsa alle viikossa.


Tästä pentueesta oli tarkoitus jättää yksi narttu kotiin kasvamaan, mutta koska niitä ei toiveista huolimatta syntynyt, lähtee urospentu sijoitukseen naapurikaupunkiin. Yksi narttuvaraajista vaihtoi onnekseni urokseen, joten vielä olisi yksi vapaa. :) Näillä näkymin se on tuo puolipäinen tricolor.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti