torstai 14. toukokuuta 2020

Morkkis ja kyykäärme

5.5. olin viimeisen lomapäivän kunniaksi ihan "kylillä" lenkkeilemässä kolmen nuorimman kanssa. Valitsin kohteeksi Turun Halistenkoskelta lähtevän, Aurajoen vartta kiemurtelevan kävelytien. Keli oli kertakaikkiaan mainio, lähes +20 astetta ja kaunis auringonpaiste, joka oli saanut luonnollisesti ihmiset sankoin joukoin ulos.

Taidettiin kävellä kutakuinkin kilometri hiekkatietä kun Mordor älähti. Käännyin sen suuntaan ja näin sivusilmällä alle 50cm kyyn luikertelevan ruohikossa. Yritin tarkastella koiran naamasta puremajälkiä, mutta se oli jo menossa hoitelemaan moisen purevan madon, joten nappasin sen syliin ja Keke ja Alli sai suorittaa pikakävelyn jalan vieressä autolle. Autolla soitin Omaeläinsairaalaan, jossa he lupasivat ottaa meidät heti vastaan. Onneksi oltiin vartissa klinikalla, Morkkiksen naama oli jo hieman alkanut turpoamaan. Vein muut koirat kotiin ja odoteltiin klinikalta soittoa. Morkkis sai reilu 4 tuntia nesteytystä ja kipulääkettä sekä siitä otettiin verikokeet. Arvot olivat ok, joten saimme hakea sen illaksi kotiin. Kovin turvonnut naama ja väsynyt pikkuinen oli meitä vastassa, joten se sai nukkua pari päivää häkissään. Nyt reilu viikko tapauksesta Morkkis on jo palannut ennalleen. :) Turvotus oli pahimpana keskiviikkona, puremaa seuraavana päivänä ja iltana. Torstaina se oli aamulla jo selvästi laskenut ja illasta ei sitä huomannut kuin huulien ympäriltä.
Seuraavaksi ohjelmassa on uudet verikokeet, joiden toivotaan olevan ok!

Jälkeen päin kuulin että tuolla Halistenkosken alueella on valtavasti kyykäärmeitä. Jos olisin tämän tiennyt, ei todellakaan oltaisi sinne menty. Onneksi käärme ei ehtinyt purra Kerttua tai Allia, ne ovat kokonsa ja tilansa (tiine ja pentu) puolesta oikeita riskiryhmäläisiä. Tuollakin alueella oli koko ajan ihmisiä, saimme väistellä sekä pyöräilijöitä että kävelijöitä. Pysyimme kuitenkin koko ajan hiekkatiellä ja ympärillä oli matalahkoa nurmikkoa / heinikkoa. En olisi uskonut että kyy olisi iskenyt tuollaisessa kohtaa, mutta näköjään mun tuurilla kaikki on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti