torstai 23. heinäkuuta 2020

Tira z Jedlove

Korona aiheutti pentusuunnitelmien lisäksi pään vaivaa myös tuontiprojektille. Oskari varasi Tsekistä itselleen pennun jo hyvissä ajoin keväällä, ja kun pennut vihdoin syntyivät huhtikuun lopulla, alkoi kuumeinen tuontivaihtoehtojen pohdinta. :) Juhannukseen asti toivoin että olisin voinut lentää Prahaan hakemaan pentua. No, näin ei käynyt sillä Tsekki on edelleen tätä kirjoittaessa kiinni. 

Olisi toki voinut kikkailla kuljettamalla pennun naapurimaahan ja tuomalla sitä kautta, mutta totesimme yhteistuumin että rahti on ainoa vaihtoehto. Czech Airlines aloitti viikottaiset suorat lentonsa 1.7 ja siellä rahdilla kuljetettavan pennun ikäraja on 10 viikkoa. Ja koska alle 12-viikkoisen saa tuoda Suomeen ilman rabiesta, pelivaraa jäi huimat kaksi lentoa. ;) Lopulta kasvattaja sai järkättyä paikallisen, eläimiin erikoistuneen huolintayhtiön kanssa lennot. 

Ajoimme siis pari viikkoa sitten perjantaina Helsinki-Vantaalle Swissportin terminaaliin. Yleensä sieltä kuulemma soitellaan etukäteen että tällainen pentu olisi tulossa, mutta nyt ei puhelua kuulunut joten hakuammunnalla mentiin paikan päälle. En ollut edes varma että tuleeko pentu Finnairin vai Swissportin alueelle. Puoli tuntia lennon laskeuduttua saimme maksaa vielä 115€ jotain rahdinpurkukuluja ja lopulta ajeltiin naapurirakennukseen jossa pentu jo ilmoittikin olevansa paikalla. Heh.

Pysähdyttiin Tiran kanssa Lohjalle mun vanhempien luokse hieman jalottelemaan ja syömään kinkkua. Se matkusti älyttömän hyvin, ja nukkui loppumatkan tyytyväisenä. Tiran uusi koti olikin jo valmiina meidän pihalla odottelemassa, joten pentu pääsi lähemään suoraan omaan kotiinsa. :) 

Aija on omassa kodissaan ehtinyt jo käydä uimassakin sekä leikkimään perheen muiden koirien kanssa. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti