torstai 12. elokuuta 2021

Eukanuba Show, Espoo

 Lauantaina koirat pääsivät pitkästä aikaa näyttelyiden makuun kun Vermon raviradalla oli kaikkien rotujen näyttely. Olin ilmoittanut mukaan Kirpun junnuihin, Buffyn junnuihin ja Allin käyttöluokkaan. Koska ehdin jo unohtaakin nämä näyttelyt, vedin fiksuna Kirpulta pörröisen päälliturkin alas viikkoa enne näyttelyä. :D Se oli siis aika törkeä. Buffylla taas on juoksut (jo toiset meillä ollessa!), joten sekin oli jotenkin pehmeä ja omissa maailmoissaan.

Kirppuahan ei sitten huvittanut liikkua kehässä ollenkaan. Ottikohan se kokonaisen yhden sivun ravilla, muuten vain pyristeli hihnaa vastaan. Sitä ahdistaa näyttelyhihna - jouduin ottamaan ketjun koska sen pää oli aivan liian pieni alunperin ajattelemaani leveämpään nahkahihnaan! No, tällaista tämä taas oli, toiveissa olisi saada joku tulos jos vaikka kokeisiinkiin päästäisiin. Tuomarihan arvosti Kirpun ihan taivaisiin, kun sitä puoli minuuttia katsoi pöydällä ja kääntyi sen jälkeen sanelemaan aivan kammottavasta kettuterrieristä. :D Hyvällä pihalle. Täytyy treenata sen kanssa enemmän ennen seuraavia näyttelyitä, jotka koittavat... sitten joskus :D

Buffyn ja Allin vuoroa saatiinkin odottaa kolme tuntia. Onneksi oli sateinen ja viileä keli, niin koirat saivat odotella autossa ja me käytiin syömässä, ei niin kaksiset, annokset rataravintolassa.

Buffy oli todella haluton liikkumaan samaan suuntaan ihmisen kanssa. Lähinnä se haaveili ja laahusti perässä. Aika paljon sitä yritettiin hetsata ennen kehää. Kilpakumppaninsa kanssa siinä samalla toteutettiin vastakkaista metodia ja yritettiin saada Allin kierrokset alas. :D Lopulta kehään mennessä Buffykin liikkui "sinne päin". Tuomari kovin tykkäsi siitä, mutta totesi että on vielä pentumainen ja tarvitsee voimaa ylälinjaan. Samaa mieltä ja sileällä erillä ulos.

Alli taas esitti kaikki sirkustemppunsa odotusaikana, joten kehässä jo malttoi ravatakin ensimmäisen kierroksen sekoilun jälkeen. Ja hyvin liikkuikin! Tuomari tykkäsi siitä tänään hiukan enemmän kuin kilpakumppanista ja sijoitti meidät SA:n kera luokan ensimmäiseksi ja samalla palkiten rodun parhaana ja sertillä! Nyt Allilla on siis kaksi sertiä, joten sen ei tarvitse enää käydä näyttelyissä. :) 


..paitsi että kyllähän minä sen ilmoitin Tampereen ryhmikseen syyskuun lopulle. Sinne on menossa Mytty ja Alpokin kolmospentueesta, joten maskotti pääsee taas näyttämään ravilisäyksensä tanskalaiselle tuomarille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti