torstai 8. elokuuta 2024

Ruotsin näyttelyreissu

 Heinäkuun kolmantena viikonloppuna pakkasin itseni ja koirat Gloryyn, kun lähdettiin valloittamaan Ruotsia. Ennakkoluulottomasti jätin auton kotiin, mutta varasin hytin mennen tullen päivälaivalle. Raskainta oli kyllä odotella koirien kanssa lähtöaulassa molemmissa päissä. Hytissä ne olivat hiljaa ja Bridan esimerkillä Islakin viitsi käydä pissalla laivan pissapaikalla. :D  

Ruotsissa meitä oli vastassa siskoni, jonka asunnolla saatiin oleskella perjantai-illasta maanantaiaamuun. Koirat olivat reissaamisesta väsyneitä, mutta iltalenkillä Brida olisi mielellään polskinut Mälarenin vesissä. Lauantaiaamu valkeni tuskaisan kuumana, ja päästinkin Bridan hetkeksi polskimaan veteen. Näyttelypaikalle saavuttiin hiukan liian aikasin, mutta onneksi autosta löytyi sateenvarjo jonka varjossa Brida ja siskoni oleskelivat. 

Brida sai ruotsalaistuomari Catharina Hasselgreniltä upean arvostelun:

Substanfull tik trevlig helhet. fina proportioner till strl. utm kropp och stomme, utm ben, ngt platta tassar. välskuret huvud, välbruna öron, ngt ljusa ögön. utm bett, vacker hals, stark rygg, utm vinklar, runt om välmusklad. utm pälskvalite, fina tan tecken, rör sig mkt väl, vägvinnande utm steglängd, utm temperament.

Voimakas narttu, mukava kokonaisuus. Kauniit mittasuhteet kokoon nähden. Erinomainen runko ja ???, erinomainen luusto, hieman lätät tassut. Hyvän mallinen pää, hyvin kuluneet korvat, hieman vaaleat silmät. Erinomainen purenta, kaunis kaula, vahva selkä, erinomaiset kulmaukset ja lihaskunto. Erinomainen karvanlaatu, kauniit tan-merkit. Liikkuu erittäin hyvin, maatavoittavasti erinomaisella askelpituudella. Erinomainen temperamentti

Näillä sanoin Brida oli ROP sekä sai niin sertin kuin Cacibin! Ja näin ollen Ruotsin muotovalion arvon.

Islan kehä oli pian Bridan jälkeen, joten senkään odottelu ei muodostunut turhan pitkäksi. Islasta tuomari Gertrud Hagström sanaili näin:
Utmärkt typ. Mycket feminin huvud och uttryck. Bra ögon och öron. Bra hals, överlinje, kors och svansansättning. Tillräckliga vinklar. Kraftig bröstkorg. Utmärkt päls. Rör sig utmärkt. 

Erinomainen tyyppi. Hyvin feminiininen pää ja ilme. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula, ylälinja, risti sekä hännänkiinnitys. Riittävät kulmaukset. Vahva rintakehä. Erinomainen turkki. Liikkuu erinomaisesti.

Myös Islalle SERT sekä cacib!! Joten näillä tuloksin päätettiin jättää sunnuntain terrieriryhmis väliin ja vietiin koirat nauttimaan uimisesta koko rahalla. 

Sunnuntain vietin siskon kanssa Tukholman vanhassa kaupungissa, koirat saivat lepäillä sekä käydä uimassa. Maanantaiaamuna mentiinkin metrolla ja kävellen satamaan, jonka päätteeksi koirat nukkuivat taas lähes kellon ympäri tyytyväisenä hytissä. :D 

Oli kyllä mukava reissu, mutta jatkossa mennään omalla autolla tai yhden koiran kanssa. Nyt häkit kulkivat kaljakärryissä, mutta se oli vähän epävakaa systeemi kun piti yhden käden kanssa taiteilla ja ihmiset ovat todella välinpitämättömiä risteilessään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti