maanantai 3. toukokuuta 2021

Unohtuneet kevätkuulumiset

 Jostain syystä on jäänyt kokonaan päivittelemättä lauman kuulumiset! 

Buffykin saatiin vihdoin Suomeen Personal Pet Cargon avustuksella. Aika operaatio ja hetken saa taas huilailla ennenkuin lähtee uudestaan samaan projektiin. Sellainen on nimittäin jo suunnitteilla ensi vuodelle. ;) Olkoot se viimeinen tätä lajia, ja jatkossa oltaisiin omavaraisempia koirien suhteen. Buffyn piti muuttaa sijoituskotiin, mutten oikein löytänyt sopivaa. Varsinkin kun halusin pitää sen meillä kotona kotiutumisen ajan jotta näen mikä hullu tirri sieltä tuli roudattua. Ei se mikään hullu ainakaan ole. Pikemminkin päin vastoin. Ensimmäisen viikon sisätilashokin jälkeen sen lempihomma on maata joko ihminen kyljessä, päällä tai jaloissa sohvalla. :D Tarhassa sitä ei huvittaisi olla ollenkaan. Meille on tulossa vasta heinäkuussa kaksi lisätarhaa, joten siihen asti yksi koirista joutuu olemaan työpäivät sisällä. Keke ja Buffy ovat saaneet vuorotella, eikä tunnu olevan kummallakaan mitään sitä vastaan. Alli ja Keke eivät oikein enää siedä toisiaan vapaana, joten Kiipu on saanut jakaa päivänsä jomman kumman seurassa. Hihnassa niiden lenkitys sujuu edelleen ongelmitta.

Keinoluolillakin ollaan nuorison kanssa käyty. Sijoitusnarttu Mytty on päässyt jo tutustumaan hyvillä merkein supikoiraan. Kirppu ei vielä osoita mitään kiinnostusta riistaan. Vähän taas malttamatonta mietityttää että tuleeko siitä ikinä luolakoiraa, vai viettääkö loppuelämänsä sohvakoirana. Kotiehdokkaita ainakin olisi jonoksi asti. :D Pitää kuitenkin muistaa että se on vieläkin alle vuoden ikäinen ja olen tottunut noihin varhaiskypsiin saksanterreihin. 


Sijoitusurokset Alpo (8kk) ja Rolle puolestaan toimivat erinomaisen hyvin putkilla. Nyt ensiksi mainitun kanssa odotellaan koeikää ja jälkimmäisen kanssa pitäisi jo ilmoittautumista laittaa sisään. Buffykin on käynyt putkilla ja toimii kyllä reippaasti siinäkin lajissa. Toinen sijoitusnarttu, Aija-saku täytti juuri vuoden ja sen erinomaisesti sujuneen aloituskauden jäljiltä on suunnitteilla geenitestit sekä viralliset terveystarkastukset heinäkuussa. Toivomme saavamme siitä pentuja ensi keväänä. :)


Ja pentusuunnitelmia on tosiaan pyöritelty. Kertulle on jo uros kosittu, mutta nyt asiaa hetken aikaa pähkäiltyäni valitsen sille ehkä kuitenkin jonkun toisen uroksen ja astutan tyttärensä tällä kivaluontoisella, vanhalla herrasmiehellä vuoden päästä kesällä. :) 

Kirpun / Kertun alustavien pentusuunnitelmien sekä Aijan pentueen lisäksi on tulossa Miinalle pennut seuraaviin talvijuoksuihin. Uros on kaksoiskäyttövalio Suomesta ja älyttömän kiva luonteeltaan. Miinan pentue syntyy tuttuun tapaan Sipoossa ja minä olen pentueessa lähinnä nimellisesti / maksajana mukana. Nartun siitä kuitenkin sijoitan metsästävään kotiin. Tämä viime kesän pentue tuntuu olevan varhaiskypsä, joten odottaisin myös tulevalta pentueelta riistaintoa. Riippuen Buffyn tulevasta metsästyskaudesta ja -otteista, sekin on alustavasti ajatuksissa astuttaa vuonna 2022. Tämän pentusuman (2-4 pentuetta) jälkeen pidetään sitten taukoa ja katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.. 

Loppuun vielä pari kuvaa ralli-Morkkiksesta ja Buffysta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti