torstai 8. heinäkuuta 2021

Alli LUT B43 + LUT0

Viimeisenä kesälomapäivänä huristeltiin muutaman mutkan kautta Parkanoon ilta- ja yökokeisiin. Mukana oli käyttövalion arvoa tavoitteleva Alli, loput koirat jäi nautiskelemaan jäisistä peuranluista tarhoihin. :) Keli oli ihan älyttömän kuuma, ja pystyi kyllä olemaan kiitollinen ilmastoinnista. Käytiin samalla reissulla myös Ruoto Outletissä Tampereella ja Loimaan ase ja retkeilyssä. Alli sai tulla molempiin paikkoihin sisälle, mutta ei se oikein viihtynyt siellä ihmismäärässä. Onneksi mahtuu helposti syliin. :D

Ennen kokeita käytiin katsomassa tyhjä luonnonluola, johon Alli meni käskystä alle. Hyväksytty tulos (LUO1) sieltä. 

Ensimmäisessä kokeessa Alli yritti toista B-tulosta ja sehän tuli kuuden minuutin kokeella! Alli kiersi tyhjän hiljaa ja täydellisesti. Itse riistakokeessa se sinkosi ensimmäisenä "keittiöön" (eli oikeaan ulostulopesään) ennenkuin hoksasi mennä pellille. Ja sen jälkeen se hairahtui oikealle ja arpoi hetken että missäköhän kettu oikein on. Hyvin se kuitenkin sitten päätti kokeen hallintaan. :)
Koira hyvin ahdingosta pellille. Ilm. haukku, kettu vas takakulmaan. Koira hieman odottelee, menee hitaasti. Koira aloittaa painostuksen haitan alta, välillä pakittaa pois ens. kulmaan, repii ja riehuu siellä. Etenee kohti haitan alkupäätä. Painostaa tovin, kunnes lähtee ketulle yllättäen. Keskeytän kokeen ell.suojelullisista syistä. Alun hidastelu ketulle menossa ja ens. kulmapesässä odottelu tiputtaa pisteen.
LUT B43

Toinen koe, eli valioittava A-koe, alkoi puolen yön jälkeen. Alli oli jo tyhjässä luolassa aika väsynyt, murisi mennessään ja jätti yhden sivun kokonaan käymättä. Alunperin kokeeseen oli ilmoittautunut 7 koiraa, mutta näistä 3 jäi pois tyhjän luolan jälkeen. Alli siis starttasi ainoana A-koirana viimeisenä. Minä vähän pelkäsin jo etukäteen että ei se kaiva - ja eihän se kaivanutkaan. Tulokseksi siis LUT0

Me ei ehditty harjoittelemaan hiekan kaivamista ollenkaan etukäteen, koska vakipaikat oli (kuumuuden takia) lomalla. Alli pääsi sitten kokeen jälkeen tekemään pari kertaa kaivuuta ja kyllä sillä ehkä jäi joku ajatus takaraivoon. Kokeillaan sakuleirillä uudestaan A-tasoa! Sitä ennen täytyy vain käydä kaivelemassa hiekkaa. :) 

Allin sisarukset Maikki ja Martti oli myös paikalla. Trimmasin ne odotteluaikana, olipahan jotain tekemistä. :D Molemmat saavuttivat 2x B-tulokset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti