perjantai 9. heinäkuuta 2021

Kirpun terveystutkimukset

 Kiipu täytti yhden vuoden kesäkuun puolessa välissä, joten päätin kuvauttaa sen jo nyt kesän aikana. Kirpun isäähän ei ole kuvattu ja emällä on ykkösen kyynär sekä selässä LTV4. Jännityksellä siis odottelin sekä kuvausta että erityisesti kennelliiton arviointia.

Maanantaina käytiin Turun Omaeläinsairaalassa kuvauksissa. Enpä arvannut että rutiinihommaan saa menemään kaksi tuntia. Oli mukava odotella aulassa kun sain aika-arvioksi 30-90min, joten en viitsinyt ajella välissä töihin takaisin. :D Kuvat sain myös omaan sähköpostiini ja arvelin että lonkat ja kyynärät näyttää hyvältä, eikä selkäkään nyt ainakaan LTV3 ole. 

Lopulta keskiviikkoiltana tuli tulokset ja olihan ne erittäin ilahduttava!! Selkä on LTV0 (välimuotoinen lanne-ristinikama normaali), lonkat A/A ja kyynärät 0/0, eli kerrassaan priima tyttö luustollisesti! Nikamien epämuotoisuutta (VA) en arvioittanut nyt, se tehdään sitten parin vuoden päästä kun kuvaan spondyloosinkin. Sitähän ei alle 2-vuotiaalle vielä saa. 

Kirpun tulokset ovat siis paremmat kuin äidillään, mihin toki pyritäänkin. Toisaalta eipä Kerttuakaan ole luustolliset vajavaisuudet vaivanneet. :) Minulle tämä luustokuvaus on enemmänkin infoa tulevaa varten, eli tietää mihin kiinnittää erityistä huomiota. Ehkä sellaiset ulosrajaavat tulokset olisivat 1/1 (tai huonommat) kyynärät, D-lonkat (tai C jos nivelrikkoa) ja LTV3 selässä. 

Elo-syyskuulle olen yrittänyt sopia silmien ja polvien joukkotarkastusta. Omista koirista on vailla Aija, Morkkis, Maltti, Kerttu, Buffy, Alli ja Kirppu. Tietää taas miksi käy töissä kun ynnäilee summia yhteen.. :D Ei kommentteja:

Lähetä kommentti